VAPAAKSI RIIPPUVUUDESTA

Tahdotko vapaaksi riippuvuudesta?
Aloita keskustelu tekoälyn kanssa NYT.

Keskusteluapua riippuvuudesta kärsivälle
Vapaaksi Riippuvuuksista – Online 24/7 – Vinkkejä Veloituksetta

Riippuvuuksista on mahdollista vapautua.

Ahdistaako riippuvuus, tuottaako se kärsimystä itsellesi tai läheisillesi? Tarvitsetko elämänmuutosta? Ethän menetä toivoasi, muutos on mahdollista! Addiktio tai geenit tai lapsuus eivät määritä, kuka Sinä olet. Jokainen ihminen on vapaa(*), mikäli vapautta rajoittaa riippuvuus, ihminen voi huonosti.

Meillä ihmisillä on vapaa tahto: Voit itse päättää jättää tekemättä jotakin, mitä tahtoisit tehdä, ja vastaavasti päättää tehdä jotakin, mitä et tahtoisi tehdä.  Ihminen voi itse vaikuttaa tulevaisuuteensa ja terveyteensä sekä omien valintojensa että toimintansa kautta. Kuulostaako tämä liian optimistiselta? Totta kai elämässämme on asioita, joihin voimme vaikuttaa paljon itse (mitä syön tänään),  asioita joihin voimme vaikuttaa vain vähän (paljonko lompakossa on huomenna rahaa), sekä asioita, joihin emme voi vaikuttaa lainkaan (mitä maito kaupassa maksaa). Kuitenkin ihminen voi aina valita vähintäänkin oman asenteensa. 

There is a crack in everything. That’s how the lights gets in.

Motivaation merkitys riippuvuudesta vapautumiseen

Ihmisellä on oltava itsellään motivaatio vapautua riippuvuudesta, päätös lopettaa on yksin Sinun! Kukaan muu ei voi tehdä päätöstä puolestasi. Pohtimalla mikä on tärkeää elämässäsi, voit kenties löytää uuden näkökulman joka antaa tarvittavan motivaation.

Lyhyt tarina riippuvuudesta vapautumisesta:   Pääluottamusmies ”JOHN” oli polttanut jo 40 vuotta, tehtaalla oli tapana mennä yhdessä tupakkapaikalle. Erään kerran hänen mennessään tauolle, vastaan tullut kaveri tokaisi: ”Taas tupakalle? Et pysty koskaan lopettamaan, tupakkatehtaan omistajat ovat tienanneet omaisuuden Sinunkin rahoillasi”. Tällä kertaa John tumppasi viimeisen kerran, eikä polttanut enää ikinä.

Mitä tapahtui? Kaverin heittämä vitsi meni Johnin tajuntaan ja tavoitti sieltä jotakin Johnille tärkeää. Johnille oli tärkeä arvo hänen elämäntyönsä luottamusmiehenä, hänelle oli tärkeää puolustaa työläisiä tehtaanomistajia vastaan. Kaverin vitsi herätti mielikuvan siitä, miten rikkaat tehtaanomistajat hyötyvät hänestä tupakan avulla, tämä riitti antamaan hänelle motivaation lopettaa tupakointi välittömästi.

Omat arvot avuksi riippuvuudesta vapautumiseen

Mikä on Sinulle tärkeää? Tässä toimintamallissa lähdetään siitä, että Sinulle itsellesi tärkeät asiat voivat auttaa riippuvuuden katkaisuun. Kaikki lähtee siis siitä, että pohdit mitkä ovat tärkeimpiä asioita elämässäsi ja näet miten riippuvuutesi vaikuttaa niihin.

Tärkein kysymys on tahdotko Sinä vapautua riippuvuudestasi? Voit nyt keskustella aiheesta tekoälyn kanssa klikkaamalla tästä tai Facebookissa: https://www.facebook.com/VapauduRiippuvuudesta/

Kolme askelta riippuvuudesta vapautumiseen

  1. TIEDOSTAMINEN JA MYÖNTÄMINEN (ITSELLE)
  2. POHDINTA (käytä apuna tekoäly-keskustelijaa)
  3. UUSI TOIMINTA

Miten tekoäly-keskusteluapu toimii?

Vaihe 1 – Kartoitus (tekoälyn avulla)

Vaihe 2 –  Pohdinta (omat arvot avuksi riippuvuudesta vapautumiseen)

Vaihe 3 – Toiminta arjessa uudella tavalla (jää Sinun vastuullesi 🙂

Kannattaa varata tekoäly-keskusteluapuun noin 1 tunti rauhallista omaa aikaa.

Mikäli keskustelija pyytää palaamaan myöhemmin asiaan, niin kannattaa toimia.

Riippuvuustesti netissä

Meillä kaikilla on toki monenlaisia tapoja ja riippuvuuksia, kuitenkaan kaikki tavat eivät ole yhtä haitallisia itselle ja toisille. Mikäli olet epävarma, onko kyseessä haitallinen riippuvuus, voit kokeilla seuraavia itsetuntemusta lisääviä riippuvuus nettitestejä riippuvuuden arviointiin.

Tämä verkkosivu on logoterapiaopintoihin liittyvä opinnäyte 17.1.2018.

*) Minkälainen ihmiskäsitys on tämän sivun taustalla? Logoterapian Ihmiskäsitykselle ovat keskeistä tahdonvapaus, tahto tarkoitukseen sekä elämän tarkoitus. Jokaisessa ihmisessä on mahdollisuus hyvään sekä pahaan, seuraava tarina valoittaa asiaa.

Erään intiaaniheimon jäsenet uskovat, että ihmisen sydämessä asuu valkoinen ja musta koira. Valkoinen koira saa ihmisen tekemään hyviä asioita, musta pahoja. Se, jota ruokitaan enemmän, vahvistuu ja kasvaa,  saaden siten yhä vahvemman otteen kantajastaan. Kyse on ihmisen valinnasta, sillä molempien koirien ruokia on päivittäin tarjolla valtavia määriä.”


PS: Tässä alla näet palveluntarjoajamme satunnaisia mainoksia, tietämättä tarkemmin minkä asian kanssa kamppailet, ne saattavat olla Sinulle ensimmäinen testi/haaste: Pystytkö vastustamaan kiusausta klikata mainosta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s